Elevdirekt

Här kan du få kontakt med några av våra elever för att ställa frågor som du undrar över inför ditt gymnasieval. Deras svar kan dröja en stund, men de lovar att svara så fort de har möjlighet.
Fråga på!!

 

 ED_BILDER_03 

Namn: Nicole Laszlo
Program: NA-programmet, 3:e året
Inriktning: Naturvetenskap
Maila mig

 

”Jag är väldigt nöjd med mitt val och känner att jag har fått ut mycket av min utbildning här på Consensum. Jag skuggade en dag på skolan och efter det var det ett självklart val för mig. Jag fastande för den mysiga miljön, de trevliga lärarna och möjligheterna till många studiebesök och hospitering i trean. Efter tre år på skolan känner jag mig väl förberedd för fortsatta studier! Fråga mig gärna om det är något du funderar över :)”
Hälsningar Nicole

 

 ED_BILDER_03 

Namn: Elina Friman
Program: NA-programmet, 3:e året
Inriktning: Naturvetenskap
Maila mig

 

”Efter jag har tagit studenten planerar jag att jobba något år och sedan är min dröm att börja läsa till veterinär. Jag valde att läsa naturvetenskap eftersom att det är en så pass bred linje och att det är den som kan ta mig till mitt drömyrke. Efter att jag besökt Consensum på ett öppethus kände jag direkt att det var här jag skulle gå. Det jag fastnade för var att det är litet med stor gemenskap och nära kontakt med lärarna. Det jag gillar allra mest med Consensum är att lärarna vet precis hur varje elev funkar, alla blir sedda och man får alltid all hjälp man kan tänkas behöva.”
Hälsningar Elina

 

 ED_BILDER_03 

Namn: My Enström
Program: NA-programmet, 3:e året
Inriktning: Naturvetenskap
Maila mig

 

”Anledningen till att jag valde Consensum är för att den är liten och mysig. Alla blir sedda och man har bra kontakt med sina lärare. Skolan har även ett bra samarbete med Lunds universitet och sjukhuset.”
Hälsningar My

 

 ED_BILDER_032 

Namn: Erica Frank
Program: VO-programmet, 2:a året
Inriktning: Barn- och ungdomssjukvård
Maila mig

 

”Jag valde Consensum av flera anledningar. Bland annat så var det för att jag ville gå på en liten mysig skola, en skola där man blir sedd och bemött på ett mer personligt plan. Det var även viktigt att lärarna skulle vara kompetenta och att speciellt VO-lärarna skulle ha jobbat inom vården, så att de har en annan förståelse och kunskap om ämnet. Sen tycker jag väldigt mycket om att vi jobbar i tema. Vi bakar ihop flera ämnen i ett tema där vi strävar efter en slutprodukt som ska innehålla delar av olika ämnen. Sist men inte minst så är det guld värt att man får högskolebehörighet utan att läsa extra kurser om man vill det. Efter att jag tar studenten vill jag jobba som USK ett tag och samtidigt läsa kurser på universitetet för att sedan läsa till sjuksköterska när jag känner mig redo. Mitt arbetsmål är att jobba med barn inom vården.”
Hälsningar Erica

 

 ED_BILDER_032 

Namn: Elin Glimberg
Program: VO-programmet, 3:e året
Inriktning: Hälsa och friskvård
Maila mig

 

”Jag går på underbara Consensum och läser vård- och omsorgsprogrammet med inriktningen hälsa och friskvård. Jag går sista året och har nu sökt in till högskolan – fysioterapeut och sjuksköterska. Vi får se vad det blir! Jag valde att gå på just Consensum eftersom de hade utbildningen jag ville gå såklart men framförallt för att det är en så mysig och skön skola som man trivs på. Direkt när jag kom till skolan var det beslutat att jag skulle gå där!”
Hälsningar Elin