Så tycker våra elever

Vi är två tjejer som går vård och omsorg (åk 3) här på Consensum med inriktning akutsjukvård. Vi upplever skolan som trygg och hemtrevlig med hjälpsamma och välutbildade lärare som gör oss till fullärda undersköterskor. Vi har en rektor som tar våra åsikter och idéer på allvar så vi tillsammans kan förbättra skolan.

Att gå en vårdlinje har alltid varit självklart för oss båda. Vi har båda två under vår uppväxt varit omringade av vänner och släkt där sjukvården varit det vanligaste yrket.

Det som fick oss att välja just Consensum var för de flera veckors praktik samt möjligheten att i skolan prova på praktiska moment. En annan anledning var att Consensum är en liten skola. På så sätt kan alla lärare lägga fokus på varje elev och därmed kunna ge den hjälp eleven behöver.

Tack vare Consensum får vi en lysande framtid inom vårdyrket och en möjlighet att nå dit vi vill, som i detta fall är akutsjuksköterska och anestesisjuksköterska.
- Elisabeth Andersson & Julia Billberg, 2017

———

Mitt namn är Amanda och jag tog studenten från Consensum naturvetenskapliga program våren 2016. Det som fick mig att börja läsa på consensum var gemenskapen som fanns mellan varandra och mysnivån. I och med att det var en liten skola så viste man vem alla var, och man hade en väldigt nära kontakt med lärarna. Jag hade en rätt tufft period under min tid på gymnasiet, men då fanns lärarna verkligen där för mig och de hjälpa mig verkligen på bästa möjliga sätt för att klara av min mål.

På skolan var det alltid väldigt mysig stämningen och det var inte bara en skola utan det var en plats det man kunde umgås och träffa sin vänner. I skolan hade de alltid tända ljus på morgonen i matsalen, där man kunde sitta och äta frukost tillsammans, vakna och få lite energi. En annan sak som fick mig att välja denna skolan var deras arbetssättet, att jobba i teman. Det underlättade så mycket verkligen eftersom man kunde fokusera på varje ämne och fördjupa sig mer inom det.

Idag läser jag till sjuksköterska i Lund och jag trivs jättebra. Jag känner verkligen att jag fick en bra grund från Consensum, eftersom det är en skola där man sätter hälsa och människan i fokus. En sak som var väldigt bra var att man sista året på natur fick vara på sjukhuset i 2 dagar, där man fick följa med och se saker. Min dröm är att bli läkare en dag och den drömmen kommer jag aldrig släppa, och det var något som jag fick lära mig på Consensum, att man aldrig ska ge upp och sluta jaga efter sina drömmar. Du som väljet Consensum kommer inte bli besviken, den har allting och lite till. Alla lärare är fantastiska och du kommer få en mycket bra grund.

/Amanda

———

Gemenskap, kärlek och glädje

Min tid på Consensum har varit den bästa tiden i mitt liv än så länge. Jag fick möjligheten att börja på en skola som jag hört mycket gott om och hade väldigt höga förväntningar när jag skulle börja. Hela konceptet, alla lärare, alla elever och andra personer som jobbar på skolan (Eva & Co) nådde upp till de förväntningarna. 


Jag har fått lära mig intressanta saker, mindre intressanta saker, fått mycket kunskap som kommer underlätta för mig nu när jag ska som nybliven usk ska ut och jobba. Jag har vuxit enormt mycket som person och har också lärt känna mig själv lite bättre. Det viktigaste för mig som jag tar med mig från min tid på Consensum är de tre nyckelorden som beskriver Consensum – gemenskapen, kärleken och glädjen som finns på vår skola. 

Varför man bör söka till Consensum? Är det inte ganska uppenbart när man läst vad jag skrivit här ovan? Jag tackar alla lärare och personal samt elever som gått på Consnesum under min tid för tre fantastiska år. Tre år jag aldrig kommer glömma. Consensum är och kommer alltid förbli mitt andra hem.
/Jasmine Dahlström CVOP3B

———

Här uppfylls mina drömmar

Varför sökte du till NA på Consensum?
Jag valde Naturprogrammet på Consensum, Lund på grund av att det är en liten skola. Innan jag valde och tog mitt beslut så skuggade jag under en dag. Då kunde jag verkligen se hur man jobbade och se hur lärarnas kontakt med eleverna var. Dessutom blev jag nyfiken på skolans arbetssätt som går ut på att jobba tematisk. Detta gav mig viljan för att välja Consensum och om jag skulle kunnat ta tillbaka tiden så skulle jag inte ångrat mitt val.       

Hur är det att läsa NA på Consensum?
Varje dag när man kommer till skolan väntar nya utmaningar. Det gör skolan och lektionerna mycket roligare. Lärarna hjälper eleverna och ger de chanser för att kunna utvecklas och uppfylla sina drömmar. Man känner en framgång i sina studier. 

Vad är det bästa med NA på Consensum?
Det bästa är att lärarna hjälper vid behov och kommunicerar med eleverna.  

/Hebba Abdul Rahim CNA1

———

Consensum är en skola för alla!

Det är en liten skola, med många möjligheter. Consensum öppnar dörrarna för framtiden, det är både studie- och yrkesförberedande. Det var anledningen till varför jag valde denna skolan. Jag visste inte alls vad jag ville göra efter gymnasiet, vad jag ville jobba med senare i livet.

Att man är färdigutbildad undersköterska när man går ut är toppen, den meriten kommer man alltid ha kvar, och man kan alltid gå tillbaka till det om man vill jobba med något annat. Inom vården finns det mycket jobb, inte bara i Sverige utan i hela världen. Dessutom är det jätteroligt att jobba inom vården. Man möter människor, man hjälper dem, det är en underbart härlig känsla när man kan hjälpa till!
Consensum förbereder dig för framtiden!

Stämningen på skolan är lugn och härlig, man känner sig trygg. Eftersom att det bara finns drygt 200 elever på skolan, så känner man i stort sett igen alla. På vår skola kan man sitta i lugn och ro och arbeta, vi har många grupprum där man kan sitta ostört.

Lärarna och eleverna samarbetar bra tillsammans, eftersom att vi är så få elever så finns det tid för lärarna att fokusera på oss elever, hjälpa oss mer med det vi behöver, vilket jag tycker är väldigt positivt. Man får verkligen all den stöd och hjälp man vill ha och behöver!

Min gymnasietid på Consensum har varit fantastiskt bra! Vi har haft så roligt tillsammans och det har gått så fort! Jag är tacksam till denna skolan.

Tveka inte, välj Consensum!
Petra Kecskes Maconkai 3b

———

Vi tycker om Consensum!

Vi har alltid velat jobba med människor och därför valde vi omvårdnadsprogrammet. Skolan rekommenderades av studievägledaren, hon sa att det skulle vara en ganska liten skola där de är bra miljö. Man utvecklas mycket och man kommer trivas på skolan.
Vi kan säga att det var mer än förväntat från allt det hon sa, vi ångrar inte det minsta att vi valde Consensum. Det är en skola av glädje och man kommer trivas från första dagen då man börjar. Vi går lärlingsutbildningen, där vi har praktik halva tiden under hela vår utbildning. Vi tycker att det är jätte bra, man lär sig så mycket när man är på praktiken.
Att man kan redan nu när vi har så mycket praktik hjälpa människor och öka deras livsglädje känns jätte bra för oss. Vår tid på Consensum kommer vi aldrig att glömma, vi har lärt oss så mycket och förstår saker ännu bättre nu. För dig som vill utvecklas som person och lära dig mer praktiska saker ute på arbetslivet så är lärlingsutbildningen ett bra alternativ.

Vi rekommenderar Consensum starkt speciellt för dig som vill jobba med människor och här har du fler val för vad du vill göra efter gymnasiet plus att du blir färdig undersköterska.
Fitore Imeri och Egzona Kadriu 3Lär

———

”Först när man fick reda på att man skulle på läger direkt när man börjat den nya skolan så var man såklart lite skeptiskt. Men nu när man tänker tillbaka på det så inser man att lärarna /rektorerna verkligen vet vad de sysslar med, för det var guld värt, man fick känna alla i sin klass så snabbt och det är toppen!
Skolan är liten och det är det som gör den så underbar, det är Consensum. Lärarna har bra kontakt med eleverna, man kan lita på dem till 100%.
Consensum var verkligen det rätta valet för mig.”
Anton Rentzmann 2A

———

Consensum är en liten skola med oerhört kompetenta och trevliga lärare. Kontakten mellan lärarna och eleverna blir mycket nära, då det är en så liten skola. Man känner sig som en individ som syns och som lärarna lyssnar på och inte bara som en i mängden, vilket lätt uppstår på större skolor. Miljön här på skolan är jättemysig och man känner en trygghet så fort man kommer in genom dörren. Glädje och humor är en viktig del i arbetet, som gör det lättare att lära sig och som skapar en trevlig stämning.

Lärarna är flexibla och lägger stor tyngd på att vi elever ska vara med och bestämma om hur vi vill lägga upp arbeten, teman, prov osv så mycket som möjligt. Det ställs rimliga krav på oss och vi utvecklas och lär oss mycket på ett roligt och gemensamt sätt. Vi är flera gånger under året ute och praktiserar inom vården. Allt från äldreomsorgen till olika spännande avdelningar på sjukhuset. Detta är ett jättebra sätt att lära sig på, då vi ser mycket av det vi lärt oss hända i verkligheten, vilket är roligt och lärorikt!
Caroline Kröger, elev i klass 2B

———

Consensum är inte bara en skola för mig som jag går till fem dagar i veckan utan även en andra familj. Den kärlek och omsorg som man vardag möter tror jag inte man finner på så många skolor. Lärarna brinner för skolan, undervisningen och för oss elever och ibland glömmer man faktiskt bort att dom är lärare.

En av många fördelar med Consensum är den praktik som vi erbjuds under terminerna, det ger en variation. Jag har aldrig ångrat mitt val av gymnasium utan kan varmt rekommendera Consensum till dig.
Sofia Jonson 3A

———

På Consensum finns det något för alla, det är en liten skola med många möjligheter! När du tagit studenten är du undersköterska, men är samtidigt behörig till att plugga vidare. Man får en fantastiskt bra grund för livet. Arbetsmiljön på skolan är mycket behaglig och kanon för inlärningen. Det finns massor av grupprum där man kan sitta i lugn och ro, vilket är jätteskönt.
Jag är så himla glad över att jag valde att gå på denna skolan. Lärarna är toppen, dom gör verkligen allt för eleverna, och eleverna och lärarna har jättebra kontakt med varandra. För mig och många andra är Consensum som ett andra hem, jag trivs otroligt bra, känner mig trygg, och det finns alltid någon man kan vända sig till om man behöver hjälp. Vi bryr oss om varandra!

Jag rekommenderar starkt Consensum. Tveka inte, du kommer inte ångra dig!
Petra Kecskés, 2b

———

Min tid på Consensum har varit den bästa i mitt liv!

Jag kommer aldrig glömma min första dag. Alla lärare och rektorer stod på rad utanför skolan med ett stort leende på läpparna! Personalens glädje har aldrig slocknat. Den lever kvar i alla rum och salar. Att stiga upp på morgonen är ingen belastning. Det väntar alltid en bamse kram och härliga skratt när man kommer fram.
Skolans morgonstund är bara ett av många tecken på den mysiga stämningen som råder här. På Consensum är ingen dag den andra lik! Tack vare att det är en liten skola kan allas personligheter komma fram. Här får du vara en egen individ, vilket ökar din energi till 1000! Jag kan varmt rekommendera Consensum Vård- och Hälsogymnasium!
Det har varit den bästa tiden i mitt liv, hoppas det blir så för dig med!
Emma Li Doverbäck

———

Jag hade aldrig kunnat få en bättre gymnasietid än vad jag fick på Consensum. Fantastiska lärare som verkligen ser dig som den du är och de finns alltid tillgängliga för dig som elev om du behöver stöd eller rådgivning under din studietid. Under mina tre år på Consensum tillägnade jag mig ny och verkligen meningsfull kunskap som jag har nytta av i all framtid. Jag fick även nya vänner, vänner för livet!
På Consensum har du alla förutsättningar att bli vad du vill och du får även en utbildning som garanterar dig ett jobb. Att jag valde omvårdnadsprogrammet ångrar jag aldrig en sekund när jag går till mitt jobb, som undersköterska, på Universitetssjukhuset i Lund.
Jag kommer inom kort att läsa vidare till sjuksköterska, för att sedan specialisera mig.
Consensum är en skola som har allt och det tackar jag den för!
Jessica Olsson, Student 2009

———

Det bästa med den här skolan är att när jag gått ut kommer jag ha nästan maximal naturvetenskaplig behörighet och en yrkesutbildning samtidigt. Jag kommer att kunna plugga på direkten, och kommer definitivt inte att ha problem med att hitta jobb, det behövs alltid undersköterskor, asgrymt!

Dessutom är lärarna riktigt sköna och sjukt bra på Supernintendo. (utom Joel, dock uppväger han det med skönhet)
Robin Pranter 2A, naturvetenskaplig inriktning

———

Sen första veckan på skolan har jag trivts jättebra på många sätt. Trevliga lärare och klasskompisar, som man snabbt lär känna och får bra kontakt med.
Vi arbetar på ett annorlunda sätt på Consensum som jag tycker fungerar väldigt bra, man kommer nära varandra i grupperna och man lär sig samarbeta med alla.
Något som jag tyckte var väldigt bra när jag började var lärlingsutbildningen, som jag fått chansen att prova på. Alla lär sig på olika sätt och detta är perfekt för alla som lätt blir skoltrötta eller har svårt att läsa sig till kunskap. Man är ute på praktik mycket vilket gör att man lär sig det praktiska väldigt snabbt och man kommer in i arbetslivet och får prova på hur det kan bli att jobba som undersköterska efter studenten!
Ulrica Larsson 2 Lärlingsutbildningen
Ullis , COP 2 lär – HT-09

———

Om Consensum

Consensum har haft ett stort inflytande på oss under dessa år. Vare sig man är trött eller pigg, glad eller ledsen blir man alltid bemött med förståelse och kärlek. Det känns som att man aldrig är ensam utan lärarna hjälper en genom vått och torrt. Båda två har utvecklats enormt som individer under denna fantastiska gymnasietid! Vi älskar att skolan lägger ned så mycket passion, omtanke och tid för oss elever. Samarbetet är enormt mellan lärare och elever och man får relationer för livet. Consensum har en fantastisk miljö där man inget annat kan än stortrivas, det är en behaglig miljö för inlärning och ställen för avkoppling och humor.

Vi vill varmt rekommendera denna skola!
/Andrea Prins, Hannah E. Forsén

———

Bara efter några av mina första dagar på Consensum så hade skolan utvecklats till ett andra hem för mig. Gemenskapen som skapas mellan lärare och elever är nog svår att uppnå på större kommunala gymnasium. Consensum skapar många möjligheter att få ens drömmar att bli till verklighet i livet, dels tack vare den undervisning man får på skolan och dels tack vare vår praktik där man får känna på omvårdnadsyrket i det vanliga livet och inte bara i skolmiljö.
Jag är väldigt nöjd med Consensum som mitt gymnasieval, det har utvecklat mig enormt som både privatperson och som arbetsmänniska.
Man har 3 UNDERBARA år på Consensum!
Jakob

———

Alla har vi nog känt den spända känslan av att gå genom korridoren som ny, på en skola. De äldsta på skolan regerade och de nya skulle i stort sätt hålla sig undan, och kanske till och med göra sig så osynliga som möjligt för att inte få problem. Tänk dig då en skola utan allt detta. Utan känslan när man går genom korridoren. Utan de äldsta som ser ner på en, en skola med ömsesidig respekt och en känsla av trygghet. När du tänker på detta, tänker du på Consensum.
Consensum är en skola där man kan utvecklas i en miljö som inte skriker kala väggar och långa korridorer. Här är miljön lugn och i harmoniska färger. Skolan är inte så stor vilket ger dig en större chans att påverka din skolgång. Lärarna är alltid tillgängliga och de vet vem du är. Du blir aldrig dömd efter den klass du är satt i, utan du blir betraktad för den du är och vilka möjligheter du har.
Här kan du gå ut med en yrkesroll och samtidigt bredda dina vingar till många olika utbildningar. Vi går nu sista året på Consensum och är glada att vi fått gå dessa 3 åren på en gymnasieskola där vi kunnat få stöd och motivation till, att inte bara utveckla våra studier, utan även oss själva.
My Lindberg & Jessica Olsson COP 3B

———

Höstterminen 2006 började vi båda två på skolan Consensus i Lund, Skåne. Med stor förhoppning och förväntan gick vi blyga in i skolan som skulle bli vårt andra hem under de kommande tre åren. Det var även där vi träffades.

Michael:
– Consensus eller Consensum som senare skolan döptes till, har inneburit en stor del av mitt liv. Dem har hjälpt mig komma närmare mina drömmar som tidigare var långt borta, den har erbjudit mig många möjligheter till fina upplevelser som andra elever på andra skolor bara kunde fantisera om. Som t.ex. bli skickad till Teneriffa för praktik eller extra ämnen som skolan ordnade, som senare hjälpt mig komma in i den högskolan jag ville komma in på.
Consensum är en bra blandning av utbildning och gemenskap, lärarna på Consensum var verkligen jättetrevliga och engagerade sig verkligen för att man skulle lyckas.
Jag avslutar detta stycket genom att tacka skolan som har hjälpt mig bygga min grund för oförväntade och kommande utmaningar i livet.

Diana:
Consensum för mig har varit den del av mitt liv som mest format mig till den individen jag nu är, jag upplever mig så oerhört beredd på alla människor och situationer som kommer att komma under min väg genom livet. Oavsett om man tänker fortsätta som undersköterska eller utbilda sig vidare till snickare eller stadsminister så har skolans stadga gett en fantastisk grund för livet.
När jag tänker tillbaka på tiden så ler jag och detta för så många minnen som skapats, jag minns allt bus men även livets alla allvarliga skeden som jag har fått vara med om. Jag är tacksam för alla fantastiska praktikplatser som skolan ordnat. Vem skulle kunna tro att en 17åring fått slinka förbi flera läkarstudenter i kön för att få första plats i en ”coronar bypass” operation eller studiebesök, utställningar, föreläsare. . .jo, listan är lång.
Sedan för att inte tala om alla underbara engagerade lärare som verkligen bryr sig och verkligen vet vad de pratar om, utan de hade vi elever inte varit där vi nu är. Med allt detta sagt vill jag säga till avgångsåret ´08 att lycka till i livet och vi kan om vi vill!
Efter tre år på skolan som vi blyga traskat in sprang vi ut glada och stolta när vi tog studenten ´08.
Efter studenten har nu nya spännande utmaningar dykt upp; Diana jobbar nu som undersköterska på Hjärtintensiven på USIL och Michael har nu påbörjat sin dröm, sjökaptensprogrammet i Kalmar. Efter att ha träffats på Consensum så har vi nu snart varit tillsammans i tre år!
Tack för oss Michael Schönström & Diana C Ramos

———

Jag trivdes oerhört bra.. Consensum är en väldigt gemytlig skola där man känner sig mycket välkommen.. Alla känner alla och där fanns inga krav på hur man ska vara eller se ut, där finns plats för alla.. Man får även en väldigt bra kontakt med lärarna som är oerhört engagerade i eleverna och verkligen vill hjälpa var och en till det bästa, så är det oftast inte på de större skolorna där man kanske bara blir en i mängden.. Sen att skolans har en policy med läxfrihet är bara ett plus som är bra då man har sin fritid kvar!
Anna Fahlbrink; student 2008

———

Gymnasietiden för mig var den bästa och den sämsta tiden i mitt liv. Att släppa taget från var man växt upp och börja skolan någon annanstans med människor man inte känner är svårt och jobbigt, men jag kunde inte ha gjort det på ett bättre ställe än Consensum. Under de åren som man går på gymnasiet utvecklas man som mest i sin personlighet och man formas till den man ska vara när man är vuxen, det är under gymnasiet allt detta händer och det finns inget bättre ställe att göra detta på än Consensum! Även om man inte är jätteintresserad av att jobba inom sjukvård så är Consensum den perfekta skolan tycker jag för den kunskapen man får är bra att ha hela livet.
Evelina Crona student 2008

———

Jag har haft förståndiga lärare, hjälpsamma, roliga och stränga när det har behövts. De har fått mig att lära mig viktiga saker som jag tycker jag behöver veta i framtiden.
Student 2008

———

Arbetssättet på Consensum får ett stort plus, det är det som gör skolan unik. Viktigt för vår utveckling och självständighet. Samhörigheten mellan lärare och elever har varit jättebra och den härliga miljön som gör att man känner sig välkommen.
Student 2008

———

Tiden på Consensum har varit mina tre bästa skolår, de har varit lärorika och roliga år.
Student 2008

———

Hur jobbar Consensum med folkhälsa?

Hela Consensum är uppbyggt på att vi ska må så bra som möjligt. Om man t.ex. tittar på frukten, det är ett bra initiativ som uppmuntrar till att välja nyttigare alternativ, men även till ta med frukt även de dagar vi inte får någon här. Man orkar lite mer, och genom att ta en frukt istället för godis kan man minska sockerberoendet och minska sötsuget.

Frukosten är ett annat bra exempel. Det finns de som inte äter frukost hemma, då kan de äta här på skolan istället. Det är Carin som bestämt vad som ska köpas till frukosten, men Christina i köket kan också beställa utifrån elevernas önskemål. Nu finns det vanligt ljust bröd, grovt bröd och ”rostebröd”. Fil, flingor, pålägg, juice, linfrö, russin m.m. Jag tycker att den frukosten som erbjuds på skolan är bra, om man tänker på vad vissa äter till frukost hemma eller på väg till skolan.
Skollunchen är också ganska nyttig, och vi får dryck, salladsbuffé, mjukt bröd och knäckebröd varje dag. Den vegetariska/veganiska maten innehåller tyvärr sällan/aldrig protein, men vi har ett kostråd som jobbar på att maten ska bli bättre.

På Consensum ligger mycket fokus på elevdemokrati och jag tycker att det är viktigt att vi får vara med och bestämma och påverka vår utbildning. Om vi får känna att vi kan påverka och göra våra röster hörda, ökar självkänslan. Tack vare de olika råden kan vi påverka ännu mer, och när man ser att resultatet av det man har åstadkommit mår man bra och känner sig stolt.
I och med att Consensum är en sådan liten skola får alla plats. Och är det någon elev som behöver stöd, personligt, eller studiemässigt, så finns det möjligheter till det genom mentorer, skolsköterska, skolkurator ämnesstöd och studiestugan.

Consensum anordnar också internat i början av varje läsår, vilket stärker gemenskapen, som behövs för att trivas och må bra. Man lär också känna varandra bättre än om man hade börjat skolan med en gång. Friluftsdagarna stärker också gemenskapen och samtidigt rör man på sig under mer avslappande former.
Vi på Consensum har också möjlighet att köpa billiga träningskort på Fitness24sevenplus, för att uppmuntra oss att träna. Sedan finns ju cyklarna som vi får använda för att transportera oss i stan med, man kan också få låna cyklarna för att ta sig till t.ex. träningen efter skolan. På initiativ från eleverna finns det också skollag i fotboll och handboll för de som intresserade.

Jag tycker att Consensum gör väldigt mycket för att vi ska må så bra som möjligt. Och om man mår bra, kan man prestera bättre; så tror jag Carin har tänkt med Consensum.
Sara Bengtsson cop 3b, HT 2006

———

”Consensum står för Respekt, trygghet och humor. På Consensum känner du dig som hemma och gemenskapen är obeskrivlig.”
Cecilia Svensson, åk 2

———

”Consensus är en skola där man utvecklas och får breda kunskaper. Lärare som bryr sig och ställer krav och det är bra för vår utveckling. Skolan är väldigt öppen för nya förslag och lyssnar på eleverna, vilket gör att du kan få dina önskningar uppfyllda.”
Emma Lilja, åk 2

———

”Att gå på Consensum var jätteroligt. De tre åren förändrade mig mycket. Jag hittade bra vänner, kärleken och mig själv. Jag hade inte velat vara utan dem. Nu jobbar jag på HIA- hjärtintensiven, i Lund. Till våren tänkte jag börja läsa till sjuksköterska. Efter det får vi se vad som händer, kanske jobbar jag utomlands ett tag.”
Mia Andersson, student 2005

———

”Det bästa med Consensum är att alla är accepterade och kan prata med varandra. På Consensum får man vara annorlunda. Just nu arbetar jag som timanställd undersköterska på ett sjukhem samtidigt som jag studerar lite grann. I framtiden vill jag läsa vidare på högskolan. Fast jag vet inte vilket program så därför jobbar jag så länge.”
Katarina Palmqvist, student 2005

———

”Min tid på Consensum har gjort att jag utvecklats väldigt mycket som människa men också inom ett område där jag kan verka för andra. Jag har alltid velat jobba med människor, känna att jag gör någon nytta för någon annan, detta har Consensum hjälpt mig med. När man gått på Consensum har man en väldigt bra bas att stå på, man kan delvis börja jobba inom ett stort område som undersköterska men man kan också studera vidare. Consensum har öppnat mina vägar in i framtiden. Just nu läser jag till sjuksköterska på universitetet här i Lund. Mitt mål är att bli ambulanssjuksköterska, det var det redan när jag började på Consensum. Genom att söka till Consensum gav det mig en väldigt bra och tidig inblick i vården vilket gav mig möjligheten att känna om detta verkligen var rätt. Desto mer jag läste desto mer motiverad blev jag till att verkligen bli ambulanssjuksköterska. Consensum har alltid haft det där lilla extra som ingen annan skola haft. Om man tänker på utbildningen så har de lyckats få tag på praktikplatser som andra skolor aldrig skulle få. Detta för att skolan har personal som brinner för att skolan ska bli så bra som möjligt, de verkligen kämpar för att få det bästa. Miljön på skolan är verkligen unik, man är inte bara en i mängden utan man är en individ! Personalen på skolan bryr sig om en och de finns alltid där för en. Detta gör att man mår bättre psykiskt och kan fokusera bättre på det som är viktigt. Man märker verkligen skillnad på hur det är på Consensum som är en lite skola där man blir sedd och har gemenskap än på en stor skola som jag går på nu där man är nittio elever i varje klass, där lärarna inte ens vet vad man heter och man känner knappt igen hälften av dem som går i din klass.
Consensum – en plats att växa och utvecklas på både inom ett yrke och som person!”
Caroline Karlsson, student 2005

———

”Consensum är verkligen en bra skola. Våra ledstjärnor är ” Trygget, respekt och humor och de passsar verkligen in på Consensum. Vi känner oss väldigt trygga här, det är en fin miljö och väldigt bra lärare som ställer upp. Respekt finns det mycket av på skolan, här bemöter vi folk som vi själv vill bli bemötta, with lov and respect! Humor är nog, ja vi vet inte.. Det finns så otroligt mycket humor här, lärarna är alltid glad och skrattar mycket. Det skämtas mycket och lektionerna blir så klart mycket roligare med skämt! Alla elever är positiva och glada!

Vi på Consensum är vackra människor!”
My Liljenberg, Josefin Olofsson och Elin Thelin åk 2 2005
Ina Holmström åk 3 2005

———

”Jag tycker att denna skola är det bästa som hänt mig i mitt liv, eftersom det är en väldigt mysig skola och att alla är snälla och trevliga. Vi har precis börjat äta i vår egen matsal, det kommer att bli bra …. vi måste ge det lite tid. Jag älskar verkligen denna skola.. det är kul att gå till skolan.”
Eleverna i Cop2

———

Consensum representerar Trygghet , Humor och Respekt : det är våra ledstjärnor!

”Här har vi det bra och mysigt. Vi accepterar ingen mobbing eller andra saker som kan göra någon illa. Det är roligt att vakna på morgonen och komma till Consensum.
Vi tycker om alla lärarna.
Vi får även möjligheten att ta körkort, vi älskar vår trafiklärare.
Slutligen vill vi bara tillägga att skolan är bäst och att vi alla trivs jättebra. Kom gärna och hälsa på. Skolan ligger på S:t Lars väg byggnad 8.”
Eleverna i Cop1A

———

”Det här är en mycket speciell skola på alla sätt och vis. Bara när man går in i den känner man det. Det finns soffor, soffbord och allt är så mysigt gjort. Vi har ett Internet café med tre datorer, så har vi ett datarum och ett klassrum med datorer i.
Allt är nytt och fräscht, det märks. Vi har bara nya möbler, inget gammalt slitet, fult och förstört. Det är precis som om man är hemma. Alla går runt med tofflor, ingen som bryr sig om någon har t.ex. pyjamas på sig, det är bara mysigt.

Vi äter frukost tillsammans, kostar 10 kr så får man äta lite. Det är väldigt uppskattat av många.

Undervisningen är lite annorlunda än den ”vanliga” skolan. Vi jobbar mycket i basgrupper, vi får sitta var vi vill när vi gör våra uppgifter. Vi har föreläsningar, temaveckor, tittar på filmer och försöker variera så mycket som möjligt.

Det är en liten skola vilket gör att man kan prata med alla, det förkommer ingen mobbing, det är hela tiden en glad och lätt stämning på skolan.

Vi får ett gymkort på bästa gymmet i Lund, det är verkligen toppen. Så får vi teorin till körkortet och körlektioner.

När man vill säga något, ha något framfört eller klaga så finns rektorn här på skolan.
Väldigt bra!”
Sandra Johansson

———

Eleverna i Cop1B

”Här trivs jag jättebra, eleverna är engagerade och mycket positiva till vad som händer på skolan, även så är lärarna.
Lärarna är mycket insatta i i vad alla eleverna gör och tycker. I och med att vi är så få elever på skolan så har lärarna mer tid till var och en.
Skolan är mycket fin både på insidan och utsidan. Mysiga färger och soffor!!

Vi på skolan har satt upp tre trivselregler: Respekt , Humor och Trygghet . Detta tycker vi alla på skolan är mycket viktigt för att alla ska trivas och må bra, så att man sedan kan jobba mycket bättre. Här försigår ingen mobbing, det tycker vi är viktigt.”
Emelie Cop1 B

———

”Jag tycker trevlig och bra skola. Jag trivs på skolan den är allt man kan önska sig faktiskt. Den är liten och bra. Lärarna är på samma nivå som eleverna. De skojar med eleverna och eleverna skojar med lärarna.

Fördelen med en liten skola är ju att man lär känna alla och man får mer hjälp av lärarna då det är mindre elever.
Eleverna får vara med och bestämma lika mycket som lärarna om vad som bör ändras på skolan eller förbättras mm. Vi var med och bestämde vad vi skulle ha för regler på skolan och kom fram till våra trivselregler. Vi gjorde regleran för att alla ska trivas och må bra.

Det förekommer ingen mobbing på skolan. Alla pratar med alla och ingen mobbar någon. Alla på Consensum är olika och det är ingen som är lik den andre, här kan man vara sig själv för ingen bryr sig. Du kan komma i pyjamas till skolan utan att någon bryr sig.”
Therese Hagman Cop1 B

———

”Jag trivs jättebra på Consensum. Eftersom skolan är så liten känner alla varandra. Det är en mycket lugn och trygg stämning och eftersom all på skolan tycker att respekt humor och trygghet är viktigt kan vara sig själv. Lärarna tycker att det är viktigt att eleverna får säga sin mening och får vara med och bestämma.

Eftersom skolan är så liten så löser man eventuella problem snabbt tillsammans. Här på Consensum förekommer ingen mobbing och tror jag att de flesta uppskattar.”
Sofia Sundius Cop1 B