Hälsa

Hälsa är en röd tråd som går genom alla våra utbildningar och undervisningen varvas med kunskap om hur man vårdar sitt eget välmående. Hos oss får du de verktyg och insikter du behöver för att lära känna dig själv och utveckla dina starka sidor, och därmed kunna hjälpa andra till ett friskare och mer meningsfullt liv.

Medveten och meningsfull

För oss är det viktigt att du upplever dina studier och din tid på skolan som hanterbar, begriplig och meningsfull. Detta är också utgångspunkten i vårt hälsotänkande.  För att uppnå en god prestationsförmåga och lyckas i sina studier är det viktigt att vara medveten om sin egen livsstil. Särskilt när man ska förbereda sig för ett arbete med människor, vilket är både fysiskt och psykiskt krävande.

Frukt, frukost och fysisk aktivitet

En dag på Consensum börjar alltid med en stunds avkoppling med tända ljus och skön musik. Vid 10-tiden serveras frukost. Fil med müsli, smörgås och en kopp choklad är inte fel när man inte hunnit eller orkat äta frukost hemma. Vi bjuder dessutom våra elever på en näringsriktig lunch och färsk frukt serveras dagligen.

Fysisk aktivitet och olika metoder för stresshantering är viktiga delar i vårt hälsotänkande. Därför har skolan ett nära samarbete med ett gym i centrum där du har möjlighet att fritt träna på din fritid i åk 1 och i åk 2-3, mot en mindre kostnad.

Respekt, humor och trygghet

Skolans tre ledstjärnor genomsyrar gemenskapen och hela lärmiljön. Consensum har en vacker och trivsam miljö med hög mysfaktor där du möts av värme och glada skratt när du kommer till skolan. Att få vara delaktig och få möjligheter att påverka är självklarheter, liksom att känna sig viktig och trygg på skolan. I möjligaste mån tar vi hänsyn till just dina förutsättningar och ser till att anpassa utbildningen efter din lärstil och dina livsmål.

Lärarna på skolan tycker om att arbeta med ungdomar och har valt att arbeta med undervisning på ett otraditionellt sätt. I vår varma och välkomnande atmosfär får du det utrymme du behöver för att hitta och formulera dina framtidsdrömmar.

Fritidsaktiviteter på skolan

Förutom gruppaktiviteter i undervisningen arbetar vi för att skapa gruppaktiviteter även på fritiden. Är du idrottsintresserad och vill bli aktiv i Consensums skolidrottsförening och spela fotboll eller handboll i skollaget.

Aktivt mentorskap

Mentorskapet på Consensum bygger på kontinuitet och att skapa en nära och tillitsfull relation mellan dig och mentorn. Mentorns ansvar är att på ett engagerat sätt vägleda och coacha dig att nå dina mål. Mentor ansvarar också för att alla utvecklingssamtal med dig (minst två per läsår) samt spontana uppföljningssamtal genomförs och dokumenteras.