Reseberättelse – Elin Olsson, Sanna Raushed – Sydafrika

Vi gjorde vår 5 veckors praktik på ett dagis i en liten by vid namn Masiphumelele i Sydafrika. Dagiset som låg i slummen var väldigt fattigt. Det drevs av en fantastisk kvinna och där var även 3-4 andra lärare som jobbade där. Barnen var helt underbara och de förtjänar så mycket mer. De var alltid väldigt glada och skrattade och hoppa runder. Våra uppgifter som volontärer var att leka med barnen, lära dem engelska och ge dem kärlek, närhet, trygghet och glädje. Vi känner verkligen att vår tid med barnen har varit givande och att barnen har uppskattat att ha oss där.

Under vår vistelse bodde vi hos en värdfamilj som bestod av mamma, pappa, deras dotter och en inneboende. Där bodde även andra volontärer från världen över som vi lärde känna. Huset vi bodde i hade bra standard med vanlig toalett och dusch. Vi hade ett eget rum vilket var väldigt uppskattat. Vi trivdes jättebra hos familjen och kände oss redan från första stund välkomna.

Denna resa har varit fantastik och vi ångrar inte en sekund. Vi har lärt oss så himla mycket om oss själva och om andra människor. Vi har fått möjligheten att lära känna nya människor som har lärt oss massor. De har fått oss att tänka annorlunda, se livet ur ett annat perspektiv och med en helt ny mening.

Vi är evigt tacksam till vår skola som gett oss denna fantastiska möjlighet till att genomföra denna resa. Vi har haft det fantastiskt bra och hade inte kunnat be om bättre.

Får man möjligheten till att göra en liknande resa ska man utan tvekan göra det. Ta modet och våga. Gör skillnad och förändra livet för någon.

Elin & Sanna 3B