Min tripp till Ghana

I februari packade jag mina väskor och for till Ghana. Jag gjorde min 6 veckors praktik på St Dominics hospital i en liten by vid namn Akwatia. Sjukhuset jag jobbade på var uppbyggt av tyska nunnor som hjälp till och driva sjukhuset från start med hjälp av lokalbefolkningen. Varför jag valde att göra min praktik i Ghana var för att jag har en stark kärlek till Afrika och har varit i Kenya varje år sen jag var liten och nu när vi fick möjlighet att göra min praktik utomlands kändes det ganska naturligt att utforska Ghana.

Min tid i Ghana var mycket spännande och rolig. Jag jobbade som volontär och fick under min tid lära känna andra volontärer från världen över. I min familj där jag bodde en tyskkille som också jobbade på sjukhuset. Min värdfamilj hette familjen Kumi och bestod av mamma, pappa och tre barn, Två döttrar och en son. Huset jag bodde i var väldigt enkelt, man tvättade sig med hink och toaletten bestod av ett hål. Jag hade mitt eget rum och behövde inte dela med någon annan vilket var väldigt skönt, då man ibland efter en tung dag på jobbet bara ville sätta sig i lugn och ro på sitt rum. Det bästa med min resa var att jag fick en inblick i hur ett sjukhus kan fungera utomlands, jag fick se både bra och dåliga sidor av vården. Jag har fått massa nya erfarenheter och fått se grejer som man aldrig kommer få se i svensksjukvård.

Denna resa har utvecklat mig som person jag har fått ett helt nytt sätt att se på saker, man ska vara tacksam för det man har och att vi har en fungerande vård!

Jag är jätteglad över att jag fått möjligheten att genomföra denna resa det har betytt väldigt mycket för mig, stödet jag fått från skolan och all hjälp med organiseringen av resan har verkligen visat att detta är en skola som brinner för att förverkliga elevernas drömmar.

Får man chansen att genomföra en sådan här resa ska man helt klart göra det! Du utvecklar dig själv och du gör skillnad dit du väljer att åka! Att få hjälpa till och få se att man faktiskt gör lite skillnad är en super härlig känsla!

/ Agnes Skarelid Cop3b