Reseberättalse – Cazandra Levén

Åkte från vinter till vinter

Denna vinter spenderade jag på dem lilla ön Island och under sex av de veckorna jag var där så hade jag möjligheten att praktisera på ett av sjukhusen i Reykjavik, Landspitali, på avdelning A7 som är en akutinfektions/allmän avdelning. Där träffade jag på många roliga och intressanta personer, både personal och patienter. Jag måste tacka min vän som fixade denna APU platsen till mej, min vän Ósk som också jobbar på avdelningen.

Att tillbringa denna tiden (8 veckor) Island var super skoj, enormt lärorikt men också grymt påfrestande vissa stunder! Att åka själv, lämna allt svenskt bakom sig var såå skönt men det var enormt skoj att sätta fötterna på Isländsk mark och få krama om mina älskade vänner där! Det var inte första gången jag knallade runt på Island, men jag kunde ändå tyvärr inte språket så bra och det var lite irriterande vissa stunder! Speciellt när jag var själv på natten på avdelningen, vilket man egentligen inte ska vara, men tack vara massa olika saker så blev det så. Det var som sagt svårt men det var massa skoj och man fick en bekräftelse för sig själv att man kunde saker, att dessa tre åren av slit var värt det, att ”- Hej, jag är undersköterska och jag kan göra detta!”.

När jag väl kom på flyget hem, som var försenat en farlig massa timmar tack vara vulkanutbrottet som började dagen innan, efter att ha fällt några tårar över mina älskade vänner så kände jag mej oerhört stolt i magen över att ha klarat av detta! Och att jag har fått en så här bra erfarenhet med mej i livet. Nu är bara frågan när jag kan åka dit igen?