Reseberättelse – Christian Andersson

Min praktik i England.

När jag åkte på min praktik i England var det massor med blandade känslor. Det var första gången i mitt liv som ja skulle bo ensam för en så lång tid och också att jag skulle vara länge ifrån mina nära och kära. Det pirrade så spännande men jag övertalade mig själv om hur det var. En väldigt viktig livserfarenhet.

När jag kom fram till staden där jag skulle bo, Chelmsford så skulle min värdfamilj möta upp mig på buss stationen och sedan körde dom mig hem till dom. Mitt rum som jag bodde i var minimalt men jag delade två toaletter och ett kök så jag klarade mig väldigt bra.

Familjen behandlade mig jätte bra och jag saknar faktiskt dom ibland. När jag åkte fick jag bland annat kommentaren, ”Om jag hade en son så hade jag gärna velat att det var du Christian”. Det var svårt att lämna dom men jag visste att jag alltid var välkommen tillbaka. Jag var väldigt förvånad om hur man lever i England jag hade förväntat mig den idylliska Brittiska accenten och Gentlemanna stilen. Men jag blev bemött på ett helt annat sätt. I England kan man faktiskt kosta på sig att le överallt du går och du blir alltid bemött artigt och alltid med ett Sir.

Jag bodde en bit ifrån min praktik ca 10 minuter med buss ner till centrum och sedan 15 minuter till Danbury. Danbury var en väldigt gammal by och det bodde väldigt fint folk i Danbury. I Danbury fanns där en gods herre som hette The Gay Bowers som ägde en enorm Herrgård på 1700- talet. På denna herrgård ligger idag St.josephs Nursing home. En enormt hus med jätte mycket rum att gå vilse i och det låg mitt ute i den Engelska landsbygden. Sättet man jobbade på var väldigt konservativt men också effektivt från vissa synvinklar.

Jag kommer alltid att minnas mina 6 veckor i England allt folk som jag mötte där och sättet man kan bemöta folk är något som jag alltid kommer att komma ihåg. En sann livs upplevelse. Och all erfarenhet jag fick i England har redan hjälpt mig att skaffa jobb. Det är väldigt attraktivt i och med att jag stötte på sjukdomar som börjar komma till Sverige som till exempel MRSA som man behöver behandla på ett speciellt sätt. Jag blev utbildad i detta och gör att jag kan erbjuda special kunskap i mitt CV.

Praktiken i England är någonting jag aldrig kommer glömma.