Reseberättelse – Johanna Persson

Jag har haft min praktik i England på ett Carehome, där det bodde dementa personer.Jag bodde hos en svensk familj med tre barn, mamma och pappa och en Nanny.

I England finns det Carehome och Nursninghome. På ett Carehome jobbar bara undersköterskor och på Nuringhome jobbar både sjuksköterskor och undersköterskor.
Man måste uppnå vissa kriterier för att komma in på Nursing/Carehome.
Ett kriterie för att komma in på Carehome är att man måste kunna ta hand om sig själv relativt mycket. På Nursinghome finns oftast personer som är fysisktskadade och behöver mycket hjälp.

Jag tyckte att det var en helt fantastisk resa då jag fick reda på hur man jobbar med äldrevård i England. Det var en stor skillnad mellan England och Sverige, så det var kul att kunna få den erfarenheten om man i framtiden vill jobba utomlands.
När jag var där fick jag följa med olika personer på Carehomet och se hur de jobbar. Fick bland annat följa med en team leader, en skötare och en sjukskötorska.
Jag har även utvecklats mycket med det engelska språket, pratar mycket mer flytande engelska nu än vad jag gjorde innan min praktik.
Är det något jag ångrar idag är det att jag bodde hos en svensk familj, för hemma pratade jag svenska och kollade på svensk TV. Om jag hade bott hos en engelsk familj istället hade jag säkerligen utvecklats mer språkmesigt.
Praktiken var kul, jag längtade att få komma till praktiken nästa dag, britterna är vänliga människor och jag tycker personligen inte att det var så mycket skitsnack som i Sverige.
Då jag var ledig jobbade jag med mitt apu- uppdrag och mitt projektarbete. Jag gjorde även besök inne i London och i en stad som heter Kingston.
Resan var fantastisk jag rekommenderar starkt att alla som kan ska göra en sån här resa.

/ Johanna Persson