Reseberättelse – Lovisa Stiverius

Jag har nu kommit hem från min spännande apu i Danbury, England. Jag var på ett vårdhem i den lilla mysiga byn Danbury. Jag fick uppleva en annorlunda syn av vården  där man tog sig mer tid till de boende, vilket var väldigt trevligt och något som jag tycker saknas i den svenska vården. Tyvärr fick jag inte utföra lika många uppgifter på praktikplatsen som jag fått göra här, men man fick mer kontakt med patienterna vilket var otrolig erfarenhet och lärorikt.

Jag bodde i ett fint litet hus hos paret,  Hillary och Tony. De var så trevliga och helt underbara och väldigt hjälpsamma. Vi bodde i en liten stad som hette Chelmsford där det fanns underbar shopping och caféer vilket var väldigt bra att trösta sig med när man hade hemlängtan. Det var även nära till London så självklart blev det en tur dit där man turistade, tog en massa roliga bilder och shoppade .

Jag trivdes super bra på min praktikplats och jag lärde mig otroligt mycket och jag vet att jag kommer ha mycket användning av det jag lärt mig när jag kommer arbeta inom vården. Visst hade man hemlängtan och saknade sin egen säng, men det var värt det. För den kunskapen jag fått med mig från min apu i England kan jag inte få från någonanannstans.

Lovisa Stiverius 3 b