Reseberättelse – Mathilda Nilsson

Min tid på Clínica Roca – Ett minne för livet.

Under min tid på sjukhuset Clínica Roca som ligger i södra Gran Canaria har jag verkligen insätt hur underbara människor det finns, och hur många som bryr sig och hjälper till.

Anledningen till att jag valde och göra min praktik just där berodde på att mina kusiner, moster och morbror bor där nere och i början hade jag bara tankar på och träffa dem, som en betald semester.

Men bara några dagar in på praktiken förstod jag hur mycket jag trivdes där trots motgångar jag stötte på under vägens gång. När jag valde och åka just dit tänkte jag inte så mycket på hur det skulle gå med språket. Jag har varit där många gånger och övat upp min spanska men nu blev det så verkligt på något sätt. Nu kunde jag inget annat än att bara prata spanska med mina arbetskamrater på sjukhuset då många av dom inte pratade något annat språk.  Men jag uppfattade snabbt det viktigaste och kunde ta mig fram med min lite rostiga spanska. Det har jag de underbara människorna som jobbade där att tacka för, all hjälp och all positiv påverkan de gett mig kommer jag aldrig till och glömma.

Jag minns första dagen jag satte min fot på sjukhuset och kände vilken underbar känsla där va. Både omgivningen och folket som fanns på plats va helt toppen. Givetvis va det vitmålat och väldigt sjukhusaktigt men det va så fräscht och fint. Och människorna var toppen, både personal och patienterna. Givetvis finns det svarta får som på alla ställena med de allra flesta var toppen.  Alla skoja med alla och kände alla väll. Klyftor som det ibland finns på sjukhus mellan de olika arbetskategorierna uppfattades inte där utan alla umgicks med alla och alla stöttade alla i olika situationer.

Min tid på Gran Canaria har verkligen varit otrolig och det var jobbigt att ta förväll av människor jag möt under dessa sex veckor. Det är människor som påverkat mig och som jag aldrig kommer glömma.

Jag vet också vilken chans jag har fått när jag gjort denna utlandsresan och i efterhand inser jag hur tacksam jag är för alla lärare på consensum som arbetat och gjort detta projektet möjligt.

Efter att ha varit med om detta vill jag uppmana andra till att  testa på och jobba utomlands. Det är en otrolig lärdom och erfarenhet för livet

Detta är ett minne för livet.

 

 

 

 

 

 

 

 

AV : Mathilda Nilsson, Consensum, 3a