Reseberättelse – Max Doroszewski

Under min APU period i årskurs 3 var det dags att bege mig ut i den stora världen på egen hand. Eftersom jag gick den internationella inriktningen så skulle jag ha min APU utomlands. Och i mitt fall blev det 6 veckor på ett senior-hotell främst för skandinaviska medborgare. Casa Klein i Malaga, Spanien blev mitt hem framöver.

Givetvis var jag inte helt ensam i 6 veckor, skolan gör nämligen sitt bästa för att para ihop oss två och två inför våra resor. Men jag fick lämna min flickvän, mina föräldrar och min hund kvar i kalla Sverige. Det var ganska jobbigt men i slutändan så ångrar jag ingenting.

Flygresan tog ca 3.5. timme och vi landade i ett underbart varmt, grönt och bergigt Spanien. Det hela var extra skönt eftersom det var den sista dagen i Januari, så vi hade precis flytt från ett kallt, grått och snöigt land. Nu kunde man på dagarna t.o.m. gå omkring i t-shirt. Jag ångrade dock att jag inte tog med mig korta byxor.

Personalen på Casa Klein var i princip endast Spansk… Vi kunde inte prata spanska. Detta ledde till många roliga situationer och mycket förklaringar med hjälp av kroppsspråk eftersom de inte pratade svenska och knappt någon engelska. Men vi kom överens väldigt bra med personalen som dessutom var så otroligt vänliga att de gärna tog med oss ut på stan, visade oss omkring och bjöd oss på middag och helt sjuka gigantiska glassar. Vi fick se så otroligt mycket och vi träffade så många fantastiska människor så det hade tagit alldeles för lång tid för mig att skriva ner allt. Det var helt enkelt underbart.

För min del så var avståndet och bristen på kontakt till dem där hemma något väldigt positivt. Det gav mig en oerhörd massa tid till endast mig själv, mina upplevelser och mina tankar. Jag kan utan tvekan säga att det fick mig att växa som person, jag fick ett nytt perspektiv. Spanien resan är helt klart den enskilt bästa upplevelsen någonsin för mig. Till stor del eftersom man tvingades lämna alla småsaker och problem hemma och bara fick fokusera sig på sig själv.

Max Doroszewski COP-3A 2012