Upplevelse för livet

En ny möjlighet att se annan sorts vård tyckte jag skulle vara jätte spännande. Jag kommer ihåg första dag på min nya praktik plats i en äldreboende som låg i England i liten by som heter Danbury. Det var väldigt skrämmande och lite nervöst för jag var rädd att de inte skulle förstå mig och att jag inte skulle vet vad jag skulle göra. Själva iden att praktisera i England kom upp av min kusin i England, tack vare vår skola consensum så blev resan av som jag är väldigt tacksam av.

St Joshep hospital är ett ställe för äldre som är nära livet slut. Det är ett hem där de äldre blir väldigt kärleksfullt bemöta av personalen som jobbar där. När man är väl där så får man träffa alla möjliga roliga patienter med svåra sjukdomar men ändå väldigt pigga och glada. Utav att praktisera i England så får man en helt ny syn på hur man ska vårda patienterna vilket är väldigt bra när man själv ska börja jobba inom vården. Jag fick göra alla möjliga saker t.ex. tvätta dem, mata dem och det var då med undersköterskan. Sedan fick man vara med sjuksköterskan som var jätte roligt för att man fick göra roliga saker, ta venprovtagning och sätta kateter m.m. Hela praktiken så kände man sig väldigt välkommen och det kändes som man var en av teamet.

En av sakerna som gjorde också väldigt roligt att praktisera var att man fick chansen att åka runt i England och speciellt att åka till London, vilket tog inte alls långt tid från praktik platsen.

Jag väldigt tacksam för att jag har fått denna möjlighet att åka till England, det varit väldigt roligt och om jag fick chansen så skulle jag åka ditt igen. J

Av: Kenny Schönström