Vad hände sen – Alaa Mouhsen

AlaaHej, mitt namn är Alaa Mouhsen och jag är 25 år. Jag har gått på Consensum där jag trivdes superbra. Jag tyckte mycket om det fria arbetssättet och att lärarna var så engagerade i oss elever. Det var alltid en härlig stämning på skolan. Det var också där jag träffade min stora kärlek Mia, som nu är min fru.

Under min gymnasietid fick jag information om tandteknikeryrket och bestämde mig då för att bli just tandtekniker. Direkt efter studenten sökte jag in till Malmö högskola och blev antagen på tandteknikerutbildningen. Jag fick göra ett intagningsprov under en hel dag, det bestod av både praktiska och teoretiska prov samt ett psykologtest och till sist en intervju. Jag fixade dem alla och kom in på utbildningen.

Som tandtekniker jobbar man på ett laboratorium som tillverkar tänder, det finns olika avdelningar som protes-, metall-, porslins- och ortodontiavdelningen. Man arbetar nära tandläkaren som tar tandavtryck och skickar in och beställer vad som ska tillverkas av tandteknikerna på laboratoriet. Arbetet kräver stor precision.

Tandteknikerutbildningen är på tre år, varav två terminer är praktik. Det är en krävande utbildning där allt är obligatoriskt och man går på föreläsningar varje dag. Efter tre roliga men hårda år på utbildningen tog jag examen, därefter fick jag direkt ett jobb på ett laboratorium i Helsingborg. Där jobbar jag idag och stortrivs.

Alaa Mouhsen, 2012