Vad hände sen – Angelica Andersson

Vårdyrket fanns aldrig i mina tankar!

När jag gick i nionde klass fanns vårdyrket aldrig i mina tankar. Sjukhus, sprutor och vita rockar, var ingenting för mig. Men jag åkte på öppet hus till Consensum för jag var intresserad av friskvård. På studs blev jag fångad av skolans mysiga, varma miljö som var så väldigt trivsam och personalen där stålade av energi och glädje! Första intrycket från öppet hus visade sig stämma helt och hållet.

Nu såhär 1,5 år efter studenten, när många är arbetslösa sitter jag med min underskötersketitel och jobben de forsar över mig. Jag är så himla glad över att mitt val blev Consensum! Jag fick ett yrke med många vägar att gå.

Jag som många andra 16-åringar visste inte vad jag ville jobba med som vuxen. Men utbildningen jag fick på Consensum har jag nytta av vad jag än vill jobba med, jag är ju Undersköterska och den kompetensen är alltid en merit att ha med sig i bagaget.

Det är svårt att sätta ord för denna fantastiska skola som är så otroligt bra och jag menar det verkligen! Det är inte bara miljön, fruktkorgarna, inneskorna och morgonstunderna som gör denna skola så fantastisk, utan lärarna gör allt för oss elever! Det finns nog ingen skola där du får vara med och bestämma så mycket som här. Du känner dig alltid delaktig vilket gör det mycket roligare!

Dessutom är det tematiska arbetssättet väldigt bra.  I början verkade de krångligt och svårt men man litade på ”gamla” elever som sa att det var mycket bättre, vilket jag fullständigt håller med om. Det blir inte så uppstyltat utan man får förståelse om hur ämnen hör ihop, lärandet blir roligare och lättare!

Efter studenten stod många dörrar öppna för oss. Jag valde att jobba och vem trodde att den spruträdda Angelica som inte klarade av att vara på sjukhus skulle jobba inom vården? Men vårdyrket är så mycket mer än sjukhus. Jag jobbar inom LSS och har verkligen fastnat för det, ett underbart jobb med personer som ger en så mycket tillbaka. Jag är på ett boenden för vuxna, kortis för barn under 12 och på Dagligverksamhet. Det finns många olika intressanta verksamheter att arbeta i om man vill arbeta med personer med funktionsnedsättning.

Som du förstår var min Consensum-tid toppen! Det är en skola som ser alla individer, en skola som hjälper alla att utvecklas och vill att alla ska nå sina individuella mål. Det var genom skolan och deras bra praktikplatser som jag hittade vad jag vill jobba med och det är jag väldigt tacksam för!

Angelica Andersson