Vad hände sen – Anna J

När det var dags att välja gymnasium hade jag inte en aning om vad jag ville göra med framtiden. Jag hittade Consensum och valde jag att läsa mina tre gymnasieår där med naturvetenskaplig inriktning. Ett klockrent val där jag fick allt i ett. En behörighet för att söka mig vidare inom studierna om jag ville det eller arbeta inom vården om jag hellre kände för det. Med engagerade lärare kom jag snabbt fram till att naturvetenskap var min grej, det var det ja var intresserad av. Dock tyckte jag fortfarande att människokroppen var väldigt kul att läsa om och ville på något sätt kombinera dessa i mitt framtida yrke.

Consensum fick fram mina intressen och efter studenten hittade jag en utbildning som passade mina krav perfekt. Jag läser nu Nutrition och Livsmedelsvetenskap på universitetet och lär mig saker om det jag tycker bäst om, kemi och hälsa! Efter min examen vill jag bli produktutvecklare inom livsmedel och även sprida kunskaper om näringslära inom Sverige och andra länder.

Hade det inte varit för Consensum tror jag inte att jag hade hittat hit där jag är idag, Consensum fick mig att hitta mig själv och mina passioner i livet, inte många skolor kan lyckas göra det på så kort tid. Consensum är en liten och mysig skola där alla kan känna sig bekväma med varandra och lärarna kan uppmärksamma varje elev och deras behov.

Consensum gav mig en grund av de kunskaper som jag behövde för mina nuvarande studier. Vi hade bra föreläsningar, gjorde lärorika studiebesök och laborationer och vi hade framförallt väldigt roligt under tiden vi gjorde det.

Naturvetenskap är kul! Tänk att kunna få en förståelse för hur allting fungerar. Att ha kunskaperna om världen gör vardagen roligare då du kan koppla det till allt som händer runt omkring dig.

Att börja på Consensum är ett beslut jag aldrig kommer ångra! Jag hittade mina intressen och också vänner för livet!
Ta chansen du också och börja på Consensum och få en underbar gymnasietid!

Anna J