Vad hände sen – Felicia

När jag först gick in igenom dörrarna på Consensum den där första dagen i augusti kändes det helt underbart.

Alla lärarana stod på rad och hälsade oss välkomna, det gjorde även rektorerna. Jag blev helt chockad aldrig förr hade jag haft ett sådant bemötande med lärare och rektorer. Jag blev visad till rätt klassrum av en lärare och när jag kom in i klassrummet var där tända ljus på borden och trots att vi var en klass på ca 30 elever kändes det jättemysigt och trevligt.

Hela mitt första år fick vi baskunskaperna för de kommande åren på gymnasiet, vi var indelade i basgrupper som vi jobbade i, vilket var väldigt skönt då man kunde bolla idéer med varandra och hjälpa varandra. När det sedan var dags att välja inriktning fick man väldigt mkt information om vad de olika inriktningarna innebar och vilka möjligheter man hade beroende på inriktning.

Jag valde internationell inriktning med profil mot sjukvård. Tack vare detta fick jag möjlighet att göra min sista praktik på ett boende i England vilket var extremt lärorikt. lärarna är helt underbara och det är rektorerna med. om det var några problem kunde man alltid gå till dem och prata och få hjälp.

Idag så jobbar jag på en kardiologisk akutvårdsavdelning i Malmö där jag trivs superbra, tack vare de praktik platser som Consensum ordnade under min skoltid så var jag väl förbered inför arbetslivet inom vården. Jag har underbara kolleger och tack vare Consensum så har jag även fått lära mig bra patient bemötande samt anhörig bemötande. På avdelningen där jag jobbar nu möter jag tragiska livsöden såväl som glada livsöden.

Jag har ett omväxlande arbete som aldrig är det samma från dag till dag och där du när som helst kan kastas in i en akutsituation med ett hjärtstopp. Jag älskar mitt arbete och ångrar verkligen inte mitt beslut att arbeta med människor och inom vården och tack vare Consensum så var jag väl förbered när jag väl kom ut i arbetslivet. 

Felicia Sandberg

felicia