Vad hände sen? – Ida

Det finns inte bara en anledning till att välja Consensum.
Det finns hur många som helst!

När jag valde så var den främsta anledningen till att det blev just Consensum inriktningen på medicin och människor. Den inriktningen har vi bara kommit närmre och närmre ju längre vi kommit i utbildningen.

Det faktum att det är en liten skola där det är lätt att komma nära både lärare och elever tyckte jag var viktigt i mitt val. Lärarna var över min förväntan. De är engagerade och gör sitt bästa för att vi elever ska uppnå de mål vi vill. Arbetssättet, bl.a. att vi jobbar i teman, tycker jag passar mig bra. Man slipper stressen med att ha alla ämnena i huvudet samtidigt, man ser sammanhang mellan ämnena och får en bra helhetsbild.

När jag var på öppet hus och såg hur hemtrevlig miljön var och fick höra från eleverna hur väl de trivdes ville jag ännu mer välja Consensum.

När jag nu tar studenten planerar jag att ta mig ut i världen som au pair för att senare läsa vidare till läkare.

Ida Glimberg – åk.3 NAprogrammet