Vad hände sen – Jessica Olsson

Att välja omvårdnadsprogrammet som mitt gymnasieval var en självklarhet när jag kom till det stadiet att göra detta val. Att arbeta med människor är något som jag alltid har velat göra.

Valet av skola har stor betydelse och mitt val ångrar jag inte än idag. Consensum är en liten skola där lärarna vet vem du är och du är då inte bara någon i mängden. Lagom stora klasser och fantastiska mentorer.

Min mentor betydde väldigt mycket för mig. Det var mentorn man alltid kunde gå till om det var något och hjälp fanns alltid att få. Även resterande lärare kunde hjälpa och ge vägledning under alla tre åren. Rektorerna fanns alltid på skolan och hos dem kunde man sticka in huvudet och bara kolla hur de hade det. Skolan var lagom stor och att slänga sig i soffan på rasterna för att ta det lugnt var aldrig några bekymmer.

Denna mysiga stämning som fanns på Consensum tror jag inte går att finna på något annat gymnasium. Känslan som kom när man kom in genom dörren på morgonen var nästan en sådan känsla man har när man kliver in genom sin egen dörr där hemma. Consensum har betytt väldigt mycket för mig. Arbetssättet som används på skolan är verkligen ett plus. Lite längre dagar men när du kommer hem från skolan är du ledig och kan då lägga den tiden på annat som du trivs med.

De olika fördjupningar eleven kan välja gör att man kan specialisera sig inom omvårdnad. Omvårdnadsprogrammet gör inte bara att du får ett yrke utan det gör dig även redo för kommande studier på högre nivåer efter gymnasiet.

Vägen jag valde efter gymnasiet var att studera vidare vid Malmö Högskola på sjuksköterskeprogrammet. Kunskaperna jag har med mig i min ryggsäck från Consensum har jag verkligen nytta av. Den kunskap jag fick på skolan bygger jag vidare på nu under tiden jag studerar och då jag arbetar extra som undersköterska på SUS, Malmö.

Tre år har gått sedan jag tog studenten och när jag tänker tillbaka på mina tre år på Consensum blir jag varm inombords. Fantastiska stunder och upplevelser tillsammans med lärarna och klasskamraterna, som jag alltid kommer att minnas. Att få ha tre fantastiska år på gymnasiet har gjort mig väldigt gott. Lärare som man än idag har kontakt med och vänner för livet. Att välja Consensum gör att du kan vara den du är och människorna på skolan vet vem du är.

Jag hade kunnat skriva så mycket mer om Consensum men det är en skola som har allt och det är en skola som kan förgylla din gymnasietid!

 

Jessica Olsson

2006-2009