Vad hände sen – Nina Lönedahl

OLYMPUS DIGITAL CAMERANina heter jag, och i skrivande stund är jag 23 år gammal och har ett fast jobb på Kirurgiska kliniken på SUS Lund, något som jag för några år sedan trodde var helt omöjligt.

Jag har aldrig direkt varit en ”pluggnisse” och jag blev väldigt fort trött på skolan, jag hade ingen som helst lust att gå gymnasiet utan ville helst bara strunta i allt vad läxor och prov hette.
Men så fick jag läsa lite om Consensum hos min Syokonsulent på skolan, jag visste redan att min syster gick där och var nöjd, så jag tänkte att jag skulle prova (med betoning på att prova!).

Hösten 2005 började jag på Consensum, jag var supernervös och smått förväntansfull första dagen.
Redan på internatet så kände jag att detta skulle bli bra, men vad jag inte visste var att det skulle bli de 3 viktigaste och finaste åren i mitt liv.

Du är aldrig ensam på Consensum, hur trött du än är på skolan, hur mycket du än tvivlar på dig själv så finns det alltid någon som hjälper dig upp! Lärarna är fantastiskt omtänksamma och generösa med sin tid, för dem finns det inga dumma frågor. Och det var något som gjorde min skolgång lättare, plötsligt tyckte jag det var roligt igen!

Många tyckte det verkade tråkigt med en liten skola, men jag kände alltid tvärtom. På Consensum har du en identitet, du är någon och du tillåts vara dig själv.

Jag tog studenten sommaren 2008 och den skoltrötta tjejen var den som grät mest – stolt över att jag hade klarat det! Många kärleksfulla kramar delades ut till den fantastiska lärarkåren innan man tog steget ut i vuxenlivet. Vilken fantastisk resa jag hade fått uppleva!

Och här sitter jag nu, med ett jobb jag älskar, med en stolthet över att vara Undersköterska och en enorm tacksamhet till alla de lärare som aldrig gav upp hoppet.

Consensum är en plats där du kan växa, andas ut och vara dig själv!
Välj Consensum för du kommer inte ångra dig!

Lycka till i framtiden kära nior!
Nina Lönedal, student 2008