Program

Consensum i Lund är en gymnasieskola som erbjuder program inom vård och omsorg samt naturvetenskap. Vård- och omsorgsprogrammet har tre olika fördjupningar medan Naturvetenskapsprogrammet har en inriktning. Oavsett vilket program du väljer kan du ha högskolebehörighet efter examen.

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill vara väl förberedd för ett spännande arbetsliv där du får arbeta med människor. Vill du läsa vidare har du en mängd olika utbildningar att välja på. Som undersköterska har du kompetens att direkt börja arbeta inom hälso- och sjukvården eller socialtjänsten. Med dina nya kunskaper är du väl rustad att hjälpa människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionsnedsättning. Hos oss får du både en språklig och en kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar. Kanske blir du en av dem som med hjälp av vårt internationella nätverk väljer APL i en spännande miljö utomlands.

Våra fördjupningar:

Akutsjukvård

Hälsa och Beteendevetenskap

 

 

Naturvetenskapsprogrammet

Denna högskoleförberedande utbildning ger dig en bred bas inför framtida högre studier och yrken. Du får spännande kunskaper i hur människan fungerar och får också lära dig mer om olika sammanhang i naturen. I programmet jobbar vi utifrån ett naturvetenskapligt arbetssätt och du får insikter som gör det möjligt att ta ställning i viktiga frågor. Att läsa naturvetenskapsprogrammet på Consensum ger dig en bra grund för att söka dig vidare inom bland annat medicinskt inriktade yrken. Du blir också väl förberedd inför fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden som biologi, kemi, fysik, matematik och teknik.

Vår inriktning:

Naturvetenskap