Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet på Consensum är en högskoleförberedande utbildning som ger dig en bred bas inför framtida studier och yrken. Du får spännande kunskaper i hur människan fungerar kroppsligt och i samspel med sin omgivning. På naturvetenskapsprogrammet jobbar vi på ett ämnesövergripande och entreprenöriellt sätt och du får insikter som gör det möjligt att ta ställning i viktiga frågor, inom allt från medicin och hälsa till hållbar utveckling. Att läsa naturvetenskapsprogrammet på Consensum ger dig en bra grund för att söka dig vidare inom bland annat medicininriktade yrken.

Medicin och fältstudier

De naturvetenskapliga ämnena är en viktig bas i denna utbildning, men teorin varvas också med fältstudier på sjukhuset och studiebesök hos forskare på universitetet. Du får viktiga insikter i hur människokroppen fungerar samt kunskaper inom medicin, medicinteknik, vård och psykologi. I det individuella valet har du möjlighet att läsa medicininriktade ämnen samtidigt som är färgade mot arbete med människor. Consensum har initierat ett samarbete med Lunds universitet, vilket kommer att ge dig en inblick i den akademiska världen redan under din utbildning.

Framtid

Efter examen har du stora möjligheter att välja din framtid. Du har behörighet till högskola och universitet, tex. läkarprogrammet, farmaceutprogrammet eller biomedicinsk analytiker, medicinskteknisk ingenjör.

 

Kursplan Naturvetenskap