Vad hände sen? – Pontus

Drömmen om att arbeta som neurokirurg

PONTUS_02

Pontus läser Naturvetenskapsprogrammet och så här sa han innan han sökte: ”Min dröm är att bli läkare, kirurg. Dels får man göra något som man mår bra av, att rädda liv, och dessutom tjänar man mycket pengar. Det blir två flugor i en smäll!” 

”Jag ville hjälpa andra människor, det var min största drivkraft när jag valde program och gymnasieskola och är det fortfarande. När jag valde Naturvetenskapsprogrammet på Consensum var mitt mål att bli kirurg, helst neurokirurg. Människokroppen har alltid fascinerat mig och jag vill verkligen lära mig allt om den. Skulle jag ångra yrkesvalet har jag ändå öppnat många dörrar med mitt val av program.

Consensum valde jag efter att ha varit på ett Öppet hus. Skolan var mysig och man fick verkligen intrycket att lärarna där brydde sig. Att skolan var liten var ett annat stort plus, här skulle jag inte vara en i mängden utan sticka ut och vara viktig.

Med facit i hand har jag valt helt rätt, Consensum är den bästa skola jag gått på! Lärarna är väldigt kompetenta men framför allt mer engagerade i sina elever än jag varit med om tidigare. De utgår från mig och mina ambitioner och ger sig inte förrän vi är i hamn, det blir ett personligt lärande. Vårt arbetssätt där vi jobbar ämnesövergripande gör att vi får en djupkunskap som vi har stor nytta av. Att min mentor följer och coachar mig under alla tre åren är också skönt.

Stämningen på skolan är kanon. Alla pratar med alla och det är en tillåtande miljö där man får vara sig själv. Extra skönt är att vi elever stöttar och hjälper varandra istället för att konkurrera. Eleverna är ambitiösa och många delar min dröm om att bli läkare. Därför är det extra roligt att vi har samarbete med Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus. Vi har denna termin ett projekt där vi får föreläsningar och uppdrag kring stamcellsforsking och Nano-teknologi av forskare på universitetet. Senare under studierna kommer vi att få gå på djupet med en specialiseringsskurs i Medicin där vi också har utbyte med sjukhuset, det känns spännande.

Hur det går för mig att uppfylla min dröm? Jo, tack vare hårt arbete och fantastiska lärare är jag på god väg att uppnå de betyg som behövs för att komma in på läkarprogrammet. Jag har bara blivit än mer övertygad om att drömmen om att arbeta som neurokirurg kommer att slå in!” 
/ Pontus