Hälsa Hälsa

Hälsa

När jag lär mig, mår jag bra – mår jag bra, lär jag mig.

Consensum är en hälsofrämjande skola som lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. Tillsammans med dig skapar våra fantastiska lärare ett kreativt och aktivt lärande. Vi erbjuder dig en trygg och positiv lärmiljö samt verktyg att utveckla dina bästa sidor för att lyckas.

För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor, som är en av dina lärare, vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Hälsa präglar våra utbildningar och undervisningen varvas med kunskap för en meningsfull livsstil. Fysisk aktivitet och olika metoder för stresshantering är viktiga delar i vårt hälsotänkande. Därför får du regelbundet möjlighet att delta i de friskvårdsaktiviteter som vi anordnar på skolan.

Consensum initierade 2018 ett utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket och Ph.D Mikael Londos på Malmö Universitet, i syfte att skapa en Hälsofrämjande skola.

Alltid högskolebehörighet

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag