Individuellt alternativ

Individuellt alternativ på Consensum vänder sig till dig som har svenska som andraspråk och som saknar behörighet för ett nationellt gymnasieprogram.

Utbildningen innehåller till stor del undervisning i grundskoleämnet svenska som andraspråk, men även andra grundskoleämnen som du inte har betyg i och behöver för din fortsatta utveckling och studier. Är du godkänd i grundskoleämnen är vårt mål att du ska få fortsätta läsa efterliggande kurser på gymnasienivå.

Utbildningen är individuellt anpassad

Hos oss står du som elev och dina individuella behov i fokus. När du börjar din utbildning bedömer och kartlägger vi dina skolerfarenheter, språk- och ämneskunskaper samt skapar din individuella studieplan tillsammans med dig och din vårdnadshavare. Målet för utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra studier inom gymnasieskolan eller annan utbildning.

Möjlighet till vårdinriktning

Hos oss får du som elev möjlighet att välja om du vill läsa gymnasiekursen ”Grundläggande vård och omsorg” med en av våra legitimerade vårdlärare. Det ger dig som elev en fin möjlighet att få kunskaper och erfarenheter inom vårdområdet. Genom vårt goda samarbete med Lund kommun och kranskommunerna är vårt mål att ge dig som elev en praktikplats inom äldrevården nära dig. Kanske kan det leda till ett efterlängtat, roligt och meningsfullt jobb i framtiden?

Framtid

Målet för utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra studier inom gymnasieskolan eller annan utbildning.

Varmt välkommen till oss!

Röster om skolanÖppet hus och skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag