Om skolan Om skolan

Om skolan

Att börja studera på gymnasium är en stor omställning i livet. Från grundskolans mer inrutade värld är det dags att göra egna val och sätta upp mål för din utbildning och din framtida yrkeskarriär. Consensum är liten och mysig skola där du hittar studieglädje och lyckas nå dina mål. Vi ser fram emot att få lära känna dig och få följa dina framgångar som elev hos oss.

Jobba med människor
Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg samt beteende- och naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om. På Consensum finns det olika utbildningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare.

Samtliga nationella program är högskoleförberedande
Drömmer du om att bli tandläkare, sjukgymnast, socionom, psykolog, journalist, sjuksköterska, polis eller läkare? En utbildning på Consensum ger en trygg och stabil grund för dig som önskar läsa vidare på högskola. Kanske är du inte säker på idag vad du kommer att vilja göra efter dina tre år på Consensum? Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Internationellt utbyte
I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida studier och yrkesliv. Vi har samarbeten med Kina och Tanzania.

Läs mer

Hälsa ger studieglädje
Consensum är en hälsofrämjande skola som lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi ämnesintegrerat.

Din mentor, som inte är betygsättande lärare, vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling och hjälper dig med studiemotivation och framtidsplaner. Mentorn håller också i utvecklingssamtal och fungerar som en länk mellan dig och skolans funk-tioner som exempelvis speciallärare, elevhälsa och skolledning.

Vi arbetar utifrån ett specialpedagogiskt förhållningssätt när det kommer till lärmiljö, både den fysiska och psykiska – vilket i praktiken innebär allt från fasta scheman till alternativa undervisnings- och examinationsformer.

Vår skola är modern och gemytlig och ligger mitt i grönskande parkmiljö med bra pendlings-möjligheter. Vi äter god och hälsosam mat på en restaurang i parken och uppmuntrar till fysisk aktivitet genom att bland annat anordna turneringar på skolan. Vårt mål är ständigt att du ska må bra eftersom vi vet att det ger bättre studieresultat.

Välkommen med din ansökan!Öppet hus och skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag