Om skolan Om skolan

Om skolan

Att börja studera på gymnasium är en stor omställning i livet. Från grundskolans mer inrutade värld är det dags att göra egna val och sätta upp mål för din utbildning och din framtida yrkeskarriär. Consensum är liten och mysig skola där du hittar studieglädje och lyckas nå dina mål. Vi ser fram emot att få lära känna dig och få följa dina framgångar som elev hos oss.

Alltid högskolebehörighet
Drömmer du om att bli tandläkare, sjukgymnast, socionom, sjuksköterska, polis eller läkare? En utbildning på Consensum ger en trygg och stabil grund för dig som önskar läsa vidare på högskola. Kanske är du inte säker på idag vad du kommer att vilja göra efter dina tre år på Consensum? Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Jobba med människor
Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad, på det sätt som just du drömmer om. På Consensum finns det olika utbildningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare.

Välkommen med din ansökan!

Alltid högskolebehörighet

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag