Språkintroduktion med Vård och omsorg

Språkintroduktion på Consensum ger dig som är 16-19 år och nyligen anlänt till Sverige, en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket.

Utbildningen innehåller undervisning i grundskoleämnet svenska som andraspråk, men även andra grundskoleämnen som du inte har betyg i och behöver för din fortsatta utveckling och studier. Consensums språkintroduktion ger dig chansen att bekanta dig med arbete inom vård och omsorg. Du läser också gymnasiekursen Grundläggande vård och omsorg 100p och får även praktisk erfarenhet av yrket.

Utbildningen är individuellt anpassad

Hos oss står du som elev och dina individuella behov i fokus. När du börjar din utbildning bedömer och kartlägger vi dina skolerfarenheter, språk- och ämneskunskaper samt skapar din individuella studieplan tillsammans med dig och din vårdnadshavare. Målet för utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra studier inom gymnasieskolan eller annan utbildning.

Framtid

Målet för utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra studier inom gymnasieskolan eller annan utbildning.

Anmälan

Om du är intresserad ska du tala med din studie- och yrkesvägledare.

Har du frågor?

Kontakta oss gärna:
info@consensum-lund.se
Tel: 046-14 14 95

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag