Språkintroduktion och Individuellt alternativ

Språkintroduktion och Individuellt alternativ på Consensum ger dig som är 16-19 år en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket. Nyhet! Fr o m ht 2024 kan även elever med svenska som modersmål söka till vårt IMA program.

Målgrupp

Språkintroduktion

  • Du som är nyanländ och som saknar betyg i svenska som andraspråk från grundskolan.

Individuellt alternativ

  • Du som saknar betyg i svenska som andraspråk på grundskolan och som inte räknas som nyanländ längre (varit i Sverige över 4 år)
  • Du som saknar godkänt betyg i svenska på grundskolenivå
  • Du som har godkänt betyg i svenska som andraspråk eller svenska på grundskolenivå

Utbildningen är individuellt anpassad

Utifrån dina individuella behov, kunskaper och mål skapar vi en studieplan som passar just dig. Utbildningen innehåller undervisning i grundskoleämnet svenska som andraspråk, men även andra grundskoleämnen.

Vi har små undervisningsgrupper och alla elever har en mentor som lär känna eleverna och coachar dem genom studierna på bästa sätt.

Möjlighet till vårdinriktning

Hos oss får du som elev möjlighet att välja om du vill läsa gymnasiekursen ”grundläggande vård och omsorg” med en av våra legitimerade vårdlärare. Det ger dig som elev en fin möjlighet att få kunskaper och erfarenheter inom vårdområdet. Genom vårt goda samarbete med Lund kommun och kranskommunerna är vårt mål att ge dig som elev en praktikplats inom äldrevården nära dig. Kanske kan det leda till ett efterlängtat, roligt och meningsfullt jobb i framtiden?

Mot studier eller arbete

Målet är att du ska uppnå behörighet för såväl yrkesförberedande program som högskoleförberedande program eller till fortsatt arbete. Vi har många elever som efter att ha blivit behöriga fortsätter läsa hos oss på något av våra nationella program.

Varmt välkommen till oss!

 

Röster om skolanÖppet hus och skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag