Vad händer efter Consensum? Vad händer efter Consensum?

Vad händer efter Consensum?

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier. Här kan du läsa om vad tidigare elever gör idag.

#sjukgymnast

“I mitt fall började arbetslivsresan med praktiken under gymnasietiden som gav både erfarenhet och kontakter. Sommarjobbet som undersköterska ledde till mitt första jobb som sjukgymnast några år senare. Det ena jobbet ledde sedan till det andra och till slut landade där jag ville, som sjukgymnast inom barn- och ungdomshabiliteringen.”
/Maria von Knorring, sjukgymnast

#ambulanssjuksköterska

Caroline visste redan i högstadiet att hon ville jobba med människor, gärna i ett högt tempo och med mycket action. Att bli ambulanssjuksköterska var en dröm och under de tre åren på Consensum fick hon möjlighet att praktisera på ambulansenheten. Efter vidare högskolestudier, några års praktik och en pågående specialistutbildning har hon idag bara magisteruppsatsen kvar innan drömmen blir verklighet.
/Caroline, ambulanssjuksköterska

#tandhygienist

“Eftersom jag gått på Consensum hade jag möjlighet att studera vidare på tandvårdshögskolan i Malmö, utan att komplettera med några ämnen för att komma in.”
/Sofia Chrisander, tandhygienist

#logoped

“Jag kunde börja jobba som undersköterska direkt efter studenten, samtidigt som jag fick full behörighet till vidare universitetsstudier. Jag bestämde mig för att läsa logopedutbildningen och arbetar idag som logoped på barnhabiliteringen i Halmstad.”
/Natalie Engdahl, logoped

#läkare

“Utan den här utbildningen hade jag aldrig varit där jag är idag. Det var en fantastiskt rolig och lärorik tid som jag alltid minns tillbaka på med ett stort leende. Som elev kom man både sina klasskamrater och lärare väldigt nära.
/Caroline Johannesson, läkarstuderande

#arbetsterapeut

“Jag upplevde att lärarna var väldigt engagerande inom sina ämnen och mycket duktiga på att kombinera teori med praktiska övningar. Efter utbildningen arbetade jag som undersköterska men ville lära mig mer och ha mer ansvar så jag utbildade mig till leg. arbetsterapeut i Lund”
/Cecilia Svensson, arbetsterapeut

#biomedicinsk analytiker

“Jag arbetar som Biomedicinsk analytiker på Klinisk fysiologi och Nuklearmedicin på sjukhuset i Lund. Jag utför nuklearmedicinska undersökningar (patientundersökningar där vi ger radioaktiva läkemedel för att bl.a. kunna bedöma organfunktion) och har enorm nytta av min bakgrund som undersköterska i mötet med patienterna.”
/Frida Johansson, biomedicinsk analytiker

#sjuksköterska

“Jag tyckte det var en mysig skola med mycket fokus på varje elev. Lärarna försökte anpassa skolgången individuellt vilket gjorde att jag kunde läsa de kurser jag var intresserad av. Sedan drygt två år tillbaka jobbar jag på Kirurgen 14 på Universitetssjukhuset i Lund som sjuksköterska.”
/Caroline Kröger, sjuksköterska