VO-college VO-college

VO-college

Consensum är certifierad som ett omsorgscollege (Malmö/Lund), vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete.

Vad är VO-college?
Ett Vård- och omsorgscollege är en samverkansform mellan utbildningsanordnare och arbetsgivare. Syftet är att stärka kvalitet och attraktivitet för vårdyrket och för utbildningar som leder till arbete inom vård och omsorg. Nationella rådet för Vård och Omsorgscollege är en samarbetsorganisation med Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal och vårdföretagen.

Skolor och arbetsgivare som ingår i ett Vård och Omsorgscollege erbjuder en utbildning där både det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) och utbildningen i skolan håller en extra hög kvalitet, vilket ökar din kompetens och dina möjligheter att få arbete. Efter genomgången utbildning får du ett diplom som bekräftar detta.

Läs gärna mer här: http://www.vo-college.seÖppet hus och skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag