Yrkesintroduktion med Vård och omsorg

Yrkesintroduktion på Consensum ger dig som saknar betyg för behörighet till ett yrkesprogram en utbildning som förbereder dig för fortsatta studier eller arbete.

Utbildningen innehåller både undervisning i de grundskoleämnen som du inte har betyg i och ämnen från vårt nationella program. Dina framtidsplaner och mål styr hur stor del av din utbildning som kommer vara förlagd på praktik inom vård och omsorg. Genom din praktik får du värdefulla erfarenheter, kontakter och kunskaper inför framtiden.

Utbildningen är individuellt anpassad

Hos oss står du som elev och dina individuella behov i fokus. När du börjar din utbildning bedömer och kartlägger vi dina skolerfarenheter,  ämneskunskaper samt skapar din individuella studieplan tillsammans med dig och din vårdnadshavare.

Framtid

Målet för utbildningen är att du ska kunna gå vidare till andra studier inom gymnasieskolan, annan utbildning eller arbete.

Anmälan

Om du är intresserad ska du tala med din studie- och yrkesvägledare.

Har du frågor?

Kontakta oss gärna:
info@consensum-lund.se
Tel: 046-14 14 95

Röster om skolanÖppet hus och skuggning

Öppet hus & skuggning

Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig. Om du skulle önska är du också mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum (skuggning), då får du chansen att ta del av vårt arbetssätt och den fina stämningen på skolan.

Läs mer

Framtiden är ljus

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin, välfärd och naturvetenskap ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Consensum, det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier.

Läs vad tidigare elever gör idag